Medijų technologijų katedroje – pažintinė ekskursija

Paskelbta 3 balandžio, 2012

Balandžio 3 d. Tarptautinės vaikiškos knygos dienos proga Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Medijų technologijų katedroje pravesta pažintinė ekskursija – vizualinis knygos gamybos  bei leidybos technologijų pristatymas. Ekskursijoje lankėsi Kauno buitinių paslaugų ir verslo moksleiviai – būsimieji reklamos gamintojai, lydimi profesijos mokytojos Linos Stunžėnienės.

Valandą trukęs užsiėmimas lankytojams suteikė galimybę iš arčiau susipažinti su leidybininko ir spaustuvininko darbu. Leidybos centro vedėja Kristina Propliotina ir lektorė Ingrida Macijauskaitė renginio dalyviams pristatė spaustuvės įrangą, supažindino su spaudos technologijomis, suteikė bendrą informaciją apie knygos gamybos procesą.

Video laboratoriją pristatė lektorius Vidas Vainoras. Moksleiviai buvo supažindinti su studentų kūrybiniais projektais, peržiūrėjo įdomiausius Multimedijos technologijos specialybės studentų sukurtus videofilmukus.

Taip pat svečiai turėjo progą pabuvoti „Kompiuterinės grafikos“ paskaitoje, kurioje galėjo pabendrauti su studentais, susipažinti su savarankiško darbo užduotimis, paskaitų temomis. Lektorius Virginijus Valčiukas atsakė į moksleivių bei juos lydėjusios mokytojos klausimus.

Gera terpė iš arčiau pažinti profesiją bei tobulinti studijų įgūdžius yra nuoširdus bendravimas ir domėjimasis vienas kitu. Tai malšina pažinimo „stygių“, skatina mus judėti pirmyn…