Partnerių susitikimas Portugalijoje

Paskelbta 11 kovo, 2011

Vasario 21-25 dienomis Porto mieste Portugalijoje vyko projekto „International Opera Media Experience“ partnerių susitikimas, kuriame dalyvavo atstovai iš Portugalijos, Ispanijos, Belgijos, Olandijos, Suomijos ir Lietuvos aukštųjų mokyklų. Kauno kolegiją atstovavo Leidybos ir poligrafijos katedros dėstytojas Arūnas Liuiza.

Projektas „International Opera Media Exprience“ – Erasmus finansuojama intensyvi programa, skirta studentams, studijuojantiems multimedijos bei audio/video technologijas. Programą koordinuoja Mikkeli University of Applied Sciences (Suomija) kartu su Kauno kolegija, Karel de Grote Hogeschool (Belgija), Universitat Politecnica de Catalunya (Ispanija), Hogeschool Utrecht (Olandija) ir Instituto Politecnico do Porto (Portugalija).

Porto mieste vykusiame susitikime buvo aptarti 2010 m. liepos mėn. vykusio pirmojo intensyvaus periodo rezultatai. Suomijos Savonlinna mieste vykusios programos metu po 5 studentus iš kiekvienos dalyvaujančios institucijos stebėjo kasmetinį operos festivalį ir filmavo tuo pat metu vykusį jaunų operos solistų konkursą. Studentų nufilmuoti, sumontuoti ir grafiškai apipavidalinti reportažai buvo transliuojami vietinio kabelinės televizijos kanalo „Opera TV“, o konkurso finalas – ir didžiausios nacionalinės komercinės televizijos „MTV3“ bangomis. Iš Kauno kolegijos į šią programą buvo atrinkti 5 Leidybos ir poligrafijos katedros Multimedijos technologijų studijų programos antrakursiai.

Susitikime taip pat buvo aptarta 2011 m. intensyvi programa ir planai 2012-iesiems metams. 2011-ųjų m. intensyvi programa vyks liepos 4-16 d. Savonlinna mieste Suomijoje. Atsižvelgiant į praėjusių metų patirtį, programa bus išplėsta – dalyviai galės rinktis tarp keturių skirtingų projektų – pradedant reportažo iš vaikų operos stovyklos filmavimu, operos festivalio archyvinės medžiagos apdorojimu ir baigiant interaktyvaus žaidimo bei į socialinius tinklus integruoto tinklalapio kūrimu.

Dalyviai taip pat rengs vieni kitiems mokymus, kūrybines dirbtuves, o juos lydintys dėstytojai dalinsis žiniomis paskaitose ir praktinių užsiėmimų metu. Darbo tarptautinėje komandoje patirties galės pasisemti po keturis kiekvienos dalyvaujančios institucijos studentus, Kauno kolegijoje jie bus atrinkti iš Leidybos ir poligrafijos katedros Multimedijos technologijų studijų programos studentų.