Šurmuliavo Tarptautinė medijų specialistų konferencija

Paskelbta 11 gegužės, 2011

Balandžio 20-21 d. Kauno kolegijoje vyko tradicinė tarptautinė medijų technologijų specialistų konferencija „Inovations of Publishing, Printing and Multimedia Technologies‘2011“. Ši konferencija – jau ketvirtoji, kurią tradiciškai organizuoja Kauno kolegija kartu su Maskvos Valstybiniu Spaudos universitetu. Šiais metais prie organizatorių prisijungė Lenkijos Čenstochovo Vadybos universitetas, kurio atstovai išspausdino kalendorius konferencijos dalyviams.

Be svečių iš Rusijos ir Lenkijos aukštųjų mokyklų, konferencijoje pranešimus skaitė specialistai iš Latvijos, Vokietijos ir Baltarusijos, kolegos iš Kauno technologijos universiteto, asociacijos „Animacijos laboratorija“, spaudos įrangos gamintojų kompanijos „Heidelberg Latvija“ atstovai ir kt.

Didžioji dalis pranešimų buvo orientuoti į skaitmenines medijų technologijas, fotografijos, skaitmeninės spaudos, e-leidybos, interaktyvios multimedijos problemų analizę ir jų sprendimo būdus.

Buvo pristatyti ir tarptautinių projektų, kuriuose dalyvavo katedros dėstytojai ir studentai, rezultatai. Pranešėjas iš Lenkijos Čenstochovo Vadybos universiteto prof. Andrzej Bossowski pristatė Erasmus IP projektą „The Application of Modern Printing Technologies in Marketing and Management“, kuriame dalyvauja Kauno kolegijos, Lenkijos, Italijos aukštųjų mokyklų studentai. Vokietijos Dresdeno Medijų koledžo dėstytoja Julijana Dressel pristatė tarptautinio daugiapakopio projekto, kurio dalyviai – Lietuvos, Rusijos ir Vokietijos Aukštosios mokyklos, rezultatą – dokumentinį filmą apie Maskvoje vykusią tarptautinę Medijų specialistų asociacijos konferenciją.

Konferencijos kulminacija tradiciškai tapo gerosios animacijos naujausio produkto – Lietuvos animatoriaus Vladislav Berežok filmo „Zuikio kopūstai“ – pristatymas: kūrybinio proceso analizė ir filmo demonstravimas. Lietuvos Kultūros ministerijos finansuotas animacinio filmo kūrimo projektas pasiteisino – filmas nepaliko abejingų nei tarptautinės auditorijos dalyvių dėstytojų, nei gausiai susirinkusių studentų.

Renginys finišavo surengus tradicinę išvyką į Trakus. Atsisveikindami iki kitų metų konferencijos šeimininkai ir svečiai vieni kitiems linkėjo ir toliau aktyviai bendradarbiauti siekiant geriausių rezultatų įvairiose mokslo, studijų, tyrimų srityse bei realizuojant tarptautinius projektus.