Suomijoje studentai derino operą ir multimedijos technologijas

Paskelbta 18 liepos, 2011

Liepos 4-16 dienomis keturi Medijų technologijų katedros Multimedijos technologijų specialybės studentai ir dėstytojas Arūnas Liuiza dalyvavo intensyvioje Erasmus programoje „International Operamedia Experience“ Savonlinna mieste, Suomijoje. Kartu su lietuviais programoje dalyvavo dar 5 šalių – Ispanijos, Portugalijos, Belgijos, Olandijos ir Suomijos – studentai bei dėstytojai.

Ši intensyvi programa vykdoma bendradarbiaujant su kasmetiniu Savonlinnoje vykstančiu operos festivaliu, todėl dalyvių užduotys apjungia operą ir modernias multimedijos technologijas. Pirmąją renginio savaitę dalyviai, pasiskirstę į grupeles, turėjo galimybę stebėti, kaip vyksta paprastai nepastebimas techninių specialistų – šviesos, garso inžinierių, dekoracijų statytojo ir technikos vadovo – darbas, ir sukurti apie juos po trumpą video siužetą.

Antrąją savaitę studentai buvo suskirstyti į keturias tarptautines komandas, kurių kiekviena turėjo įgyvendinit skirtingą projektą. Gintautė Bitinaitė su savo grupe iš festivalio archyvinės medžiagos montavo trumpus siužetus festivalio šimtmečio jubiliejaus minėjimui, Dainiaus Ceinorio komanda filmavo vaikų operos stovyklą ir jos finalinį koncertą, Aurimas Kazlauskas dirbo su grupe, kūrusią interaktyvų žaidimą operos tematika iPhone/iPad įrenginiams, o Edvinas Pocius padėjo kurti tinklalapį, kuriame operos festivalio lankytojai gali pasidalinti savo prisiminimais, archyvinėmis nuotraukomis ir vaizdo įrašais.

Kultūrinėje programos dalyje studentai žiūrėjo operą „Tosca“, aplankė Mikkeli universitetą, plaukiojo laivu po didįjį Saimos ežerą ir, žinoma, išbandė tikrą suomišką sauną. „International Operamedia Experience“ – tęstinis projektąs, pradėtas praėjusią vasarą, taigi Kauno kolegijos studentai turės galimybę jame sudalyvauti ir kitais metais.