Tūkstantmečio žiedas. Vilties ir meilės laiškai Lietuvai

Paskelbta 12 kovo, 2012

Kovo 9 d. Vilniuje, LR Seimo Europos informacijos biure buvo pristatyta unikali knyga „Tūkstantmečio žiedas. Vilties ir meilės laiškai Lietuvai“. Šis leidinys – išskirtinis ir neįprastas tiek savo turiniu, tiek ir atsiradimo istorija.

Leidinio sumanytoja – kaunietė gydytoja Aurelija Davydavičienė. Padedama būrio bendraminčių 2009 m. ji paskelbė Lietuvos tūkstantmečiui skirtą akciją „Laiškas Lietuvai“. Akcijos metu gauti Lietuvos gyventojų, organizacijų, įvairių bendruomenių laiškai, piešiniai, eilėraščiai, taip pat užsienio šalyse gyvenančių lietuvių palinkėjimai (iš viso apie 1200) buvo sudėti į puikaus dizaino knygą, kurios redaktorius – poetas Robertas Keturakis.

„Ši knyga – tai nuostabus lietuvių tautos vienybės ženklas ir pilietiškumo pavyzdys. Ypatingai džiugina jaunų žmonių aktyvumas – knygoje išspausdinta daug ikimokyklinio amžiaus vaikų ir moksleivių laiškų, piešinių“, – pristatydama leidinį kalbėjo Seimo narė V.V. Margevičiėnė.

Kauno kolegijos Medijų technologijų katedra ženkliai prisidėjo prie knygos leidybos proceso – Leidybos ir poligrafijos specialybės studentė (dabar jau – absolventė) Justina Drevinskaitė parengė pirmąją šios knygos versiją kaip savo baigiamąjį darbą, nuskenavo ir apdorojo daugybę laiškų ir piešinių, sukūrė viršelį. Knygos leidėjai savo padėką katedros darbuotojams įamžino tituliniame knygos puslapyje.

Knyga „Tūkstantmečio žiedas. Vilties ir meilės laiškai Lietuvai“ – pirmas tokio pobūdžio leidinys ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Tai knyga, kurią tauta parašė savo šaliai. Kaip pilietiškumo ir patriotizmo įrodymas ši knyga vertinga ne tik mūsų amžininkams, bet ir ateities kartoms.

Knygos pristatymo įrašas kartojamas 2012 03 14 (trečiadienį) 21 val. per TV „Seimas tiesiogiai“.