Vizitas LK Karo kartografijos centre

Paskelbta 25 kovo, 2013

Kauno kolegijos Leidybos ir spaudos technologijų specialybės antro kurso studentai, būsimi maketuotojai ir technologai, lankėsi LK Karo kartografijos centre.

Karo kartografijos centro Leidybos skyrius – nuolatiniai Medijų technologijų katedros partneriai. Pagal tarpusavio bendradarbiavimo susitarimą, tokie susitikimai, skirti susipažinti su Leidybos skyriaus veikia jau tapo tradiciniai. Centro vadovai džiaugiasi šio ilgalaikio bendradarbiavimo rezultatais – beveik pusė Leidybos skyriaus darbuotojų yra Kauno kolegijos Leidybos ir spaudos technologijų studijų programos absolventai.

Studentai pamatė, kaip leidiniai paruošimi spaudai, susipažino su spaudos plokščių gamybos ypatumais, kiap spausdinami žurnalai ir kiti spaudiniai bei kaip vykdomas atspausdintų gaminių apipavidalinimas – celofanavimas, segimas, klijavimas. Ypač įdomi – specifinė Kartografijos centro veikla – žemėlapių spausdinimas, kuriam naudojamos specialios technologijos.  Smalsiausi studentai gavo ir praktinių užduočių – patikrinti atspausdinto lanko ar pagamintos knygos kokybę.