Medijų technologijų katedroje – vizualinis studijų programų pristatymas

Paskelbta 24 spalio, 2013

Spalio 18 d. Technologijų ir kraštotvarkos fakulteto Medijų technologijų katedroje pravestas vizualinis Leidybos ir spaudos technologijų bei Multimedijos technologijų studijų programų pristatymas Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokyklos moksleiviams.

Būsimi reklamos gamintojai, RGT-2 ir RGT-3 grupių moksleiviai, lydimi KBPVM Verslo skyriaus vedėjos Linos Kaubrienės-Stunžėnienės, apžiūrėjo poligrafijos muziejų, praktinio mokymo bazę, audio ir video technologijų, kompiuterinės grafikos ir leidybos laboratorijas.

Leidybos centro inžinierius Jonas Noreika ir lektorė Ingrida Macijauskaitė supažindino su leidybininko ir spaustuvininko darbu – pradedant trumpa knygų leidybos istorija, teksto komponavimo ypatumais, įrišimų ir viršelių puošybos raida ir baigiant bendra informacija apie knygos gamybos procesą bei spaudos įrangą.

Svečiai „gyvai” susipažino su mokymo procesu – pabuvojo „Kompiuterinės grafikos“ paskaitoje, turėjo galimybę pabendrauti su studentais, susipažinti su savarankiško darbo užduotimis, paskaitų temomis, studentų kūrybiniais projektais. Lektoriai Virginijus Valčiukas ir Arūnas Luiza atsakė į moksleivių bei juos lydėjusios mokytojos klausimus.
Susitikimo pabaigoje apie tarptautines studijas ir projektus papasakojo Medijų technologijų katedros vedėja Daiva Sajek.

Ekskursijos  dalyviai liko labai patenkinti išvyka. Jaunas specialistas turi stengtis toliau tobulėti jį dominančioje srityje.