„We Go Exploring“ orientacinės varžybos

Paskelbta 10 kovo, 2014

Medijų technologijų katedros studentas Ovidijus Pamedytis vasario 28 – kovo 2 dienomis dalyvavo nestandartinėse orientacinėse varžybose „WE GO Exploring“ Stokholme ir Rygoje.

Varžybų metu 37 jaunų žmonių komandos (150 dalyvių) pagal užuominas Švedijos ir Latvijos sostinėse ieškojo įvairių objektų, prie kurių turėjo nusifotografuoti, o taip pat nufotografuoti kuo daugiau Švedijos ir Latvijos vėliavų. Į Rygą buvo keliaujama 3 autobusais, o iš Rygos į Stokholmą – keltu.

„Iškeliavau su 150 nepažįstamų žmonių, o grįžau turėdamas tikrai daug naujų puikių draugų“ – sako Ovidijus. “Taip pat sužinojau daug naujų dalykų apie kaimynines šalis ir jų sostines.”

Į šį renginį MM1 grupės studentas pateko laimėjęs Aktyvių studentų klubo rengtą konkursą „Iššūkis 2013“. 7 savaites trukusio projekto metu studentams per savaitę reikėjo sukurti vaizdo klipą – socialinę reklamą. Būtent Ovidijaus su draugais parengtas siužetas apie patyčias surinko daugiausiai balsų soc tinkle „Facebook“.

„WE GO“ – tai nepelno siekianti organizacija vienijanti jaunus žmones, kurie nemėgsta sėdėti vienoje vietoje ir nori pažinti platųjį pasaulį. Organizacijos pavadinimas sufleruoja, kad „WE GO“ jungia nenuvaldomą norą judėti ir vienybę tai daryti kartu. Organizacija stengiasi būti ryšiu tarp aktyvaus šiuolaikiško jaunimo Lietuvoje ir organizacijų užsienyje, padeda jaunuoliams rasti projektus, kurie juos domina, stengiasi aprėpti kuo platesnį žmonių ratą.