Tarptautinis projektas su „Kazimiero mugės“ organizatoriais

Paskelbta 27 kovo, 2014

IMG_0438

Kovo 10–22 dienomis Kauno kolegijos Technologijų ir kraštotvarkos fakultete vyko Erasmus Mokymosi visą gyvenimą intensyviosios programos (IP) projekto „New Media in Old Market“(Nr. LLP-ERA-IP-2013-LT-0925) dalyvių susitikimas. IP dalyviai – 12 dėstytojų ir 35 studentai iš Danijos, Portugalijos, Ispanijos, Belgijos, Olandijos, Suomijos ir Lietuvos – dvi savaites dalyvavo seminaruose, diskutavo ir kūrė įvairius multimedijos produktus kasmetinei Kazimiero mugei, apjungdami marketingo, dizaino ir naujųjų technologijų sprendimus su lietuviškomis tradicijomis.

Projektui įgyvendinti buvo suformuotos penkios tarptautinės komandos, kurios analizavo šiuolaikinius marketingo sprendimus, kūrė naują grafinę, audiovizualinę medžiagą ir programavo sistemas, kurios galėtų palengvinti mugės organizatorių darbą. Studentai turėjo puikią galimybę praktiškai pritaikyti medijos komunikacijos žinias, pademonstruoti programavimo gebėjimus, sustiprinti bendradarbiavimo su vietos bendruomene įgūdžius. Kauno kolegijai tarptautinėse komandose atstovavo multimedijos technologiją studijuojantys studentai.

Kaip teigė projektui vadovaujantis Medijų technologijų katedros dėstytojas Alfredas Macijauskas, projekto dalyviai siekė, kad mugės prekeiviai galėtų pasinaudoti naujosiomis technologijomis, o lankytojai būtų išsamiau informuojami apie renginį, ypač per mobiliuosius įrenginius.

IP dalyvių veikla domėjosi ir meras Andrius Kupčinskas – kovo 5 dieną vyko susitikimas Kauno miesto savivaldybėje su jais ir Kazimiero mugės organizatoriais.

Kovo 22-ąją projekto metu sukurti produktai – marketingo strategija, reklaminiai plakatai, dokumentinis filmas apie mugės dalyvius, mugės prekeivių elektroninė registravimo sistema bei informacinė žiniatinklio svetainė – buvo viešai pristatyti Kazimiero mugės organizatoriams – Lietuvos Šeimos ūkininkų sąjungai, kurios atstovai puikiai įvertino tarptautinės komandos darbą. Žiniatinklio svetainę galite apžiūrėti čia.

Tikimės, kad kitų metų Kazimiero mugė bus organizuojama pasinaudojant šio projekto rezultatais.

Projektas finansuojamas Europos Komisijos ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis.