Tradicinė tarptautinė medijų specialistų konferencija – jau 7-toji

Paskelbta 22 balandžio, 2014

Balandžio 16-17 d. vyko tradicinė tarptautinė medijų specialistų konferencija, kurią Medijų technologijų katedra jau 7-tus metus organizuoja kartu su Maskvos valstybinio spaudos universiteto mokslininkais.

Konferencijos laukė ir, kaip visada, gausiai joje dalyvavo leidybos, spaudos ir multimedijos technologijas studijuojantys Kauno kolegijos studentai, grafinių komunikacijų inžinerijos mokslininkai ir specialistai iš Kauno technologijos, Aleksandro Stulginskio, Vilniaus Gedimino technikos universitetų, elektroninės leidybos ir IT dėstytojai iš Alytaus kolegijos, spaustuvių ir leidyklų atstovai, pranešėjai iš Rusijos, Turkijos, Baltarusijos, Latvijos mokslo ir medijų verslo institucijų.

Spaudos, leidybos ir elektroninių medijų inovacijas pristatė ir tyrimų rezultatais dalinosi Maskvos valstybinio spaudos universiteto profesorius, Rusijos mokslų akademijos narys dr. Jurij Andrejev, kuris yra ilgametis šios konferencijos mokslinio komiteto pirmininkas. Greta mokslinio pranešimo medijas studijuojantys kolegijos studentai sulaukė pakvietimo į studentų konferenciją, gegužės mėnesį vyksiančią šiame prestižiniame Maskvos universitete.

Profesorius akademikas dr.Nikolaj Proskuriakov , atstovaujantis Tulos (Rusija) valstybiniam universitetui, pasidalino elektroninės leidybos įžvalgomis ir mikrofilmų kūrimo proceso tyrimų rezultatais.

Dr. Lina Šarlauskienė (A.Stulginskio universitetas) pristatė naujausius vizualizacijos ir interaktyvių elementų panaudojimo elektroninėje leidyboje tyrimų rezultatus, o kiekvienais metais šioje konferencijoje dalyvaujantis Heidelberg Balticum Finland atstovas Uldis Cerbulis iš Latvijos gilinosi į naujausias, dar menkai Lietuvoje pažįstamas technologijas, atskleisdamas spaudos, reklamos ir elektronikos sąsajas.

Mokslinę konferenciją užbaigė Multimedijos technologijos II kurso studentų, dalyvavusių prieš tris savaites pasibaigusiame tarptautiniame IP projekte „New Media in Old Market“ pranešimas. Studentai pristatė šio projekto, kurį vykdė Medijų technologijų katedra kartu su partneriais iš Suomijos, Danijos, Belgijos, Ispanijos, Portugalijos ir Nyderlandų studijų institucijų, rezultatus.

Konferencijos kultūrinės programos akcentas šiais metais buvo apsilankymas Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės Valdovų rūmuose Vilniuje bei Kauno senamiestyje.

Konferenciją organizavo Medijų technologijų katedros dėst. dr. Vilma Morkūnienė, jai talkino MD katedros dėstytojai, Leidybos centro darbuotojai.

Daugiau informacijos: conference.media.kauko.lt