Multimedijos studentų inovacijoms – pripažinimas Europoje ir pasaulyje

Paskelbta 14 spalio, 2014

Spalio 7-8 d. Italijoje, Romoje vykusioje Europos telemedicinos konferencijoje aukščiausia pirma vieta ir 5000 Eurų premija jaunųjų išradėjų nominacijoje skirta tarptautinei komandai, kuriai atstovavo ir Kauno kolegijos Multimedijos technologijos studijų programos trečiakursis Rimvydas Jurkienas.

Kartu su kolegomis iš Danijos, Lenkijos ir Rumunijos Rimvydas sukūrė ir pristatė konferencijoje produkto Eir Ball prototipą – kamuoliuką ir mobilią telefono aplikaciją, skirtą diagnozuoti raumenų pažeidimų atsiradimo riziką ir sekti šių pažeidimų progresavimą, sudarant galimybę gydytojui vertinti situaciją per atstumą. Projektui vadovavo DanijosOdensės Lillebael Academy dėstytoja P.K. Cristiansen.

Produkto koncepcija buvo pradėta kurti Erasmus studijų Danijoje metu, darbas vyko ir vasarą. Rezultatas – tarptautinis pripažinimas ir galimybė produktą įdiegti į rinką.

Produkto kūrėjų grupės išvyką į Romą ir dalyvavimą konferencijoje finansavo Odensės miesto ligoninė ir Lillebaelt Academy. Šios konferencijos metu produktu susidomėjo kelios tarptautinės medicinos kompanijos. Pristatyti produkto koncepciją jaunieji kūrėjai jau šiais metais yra pakviesti į Jungtines Amerikos Valstijas, išvyką finansuos Pitsburgo (JAV) miesto ligoninė.

Plačiau apie konferenciją: telemedicineconference.eu