Tarptautinių renginių ciklas medijų specialistams

Paskelbta 17 balandžio, 2015

Balandžio 15 – 16 d. Kauno kolegijoje vyko leidybos, spaudos ir multimedijos specialistams skirti renginiai – praktinis seminaras spaudos įmonių dizaineriams ir technologams bei tradicinė 8-toji tarptautinė konferencija, skirta mokslininkams, praktikams ir studentams.

Šį kartą norinčių dalyvauti renginiuose buvo taip gausu, kad teko organizuoti 2 renginius, tikslingai kviečiant dalyvius pirmą arba antrą dieną.

Pirmoji renginių ciklo diena, kurią Medijų technologijų katedrai padėjo organizuoti partneriai – UAB „Heidelberg Balticum“ – buvo skirta spaudos kokybei naujų šakinio ISO standarto reikalavimų kontekste. Gausūs dalyviai atvyko iš spaustuvių „Spindulys“, „Kopa“, „Lietuvos rytas“, „Diremta“, Lietuvos kariuomenės karo kartografijos centro ir daugelio kitų spaustuvių iš Kauno, Vilniaus, Šiaulių ir kt., taip pat Kauno technologijos universiteto mokslininkai, Lietuvos ir Latvijos spaustuvininkų asociacijų vadovai. Labai džiugu šiame gausiame būryje buvo matyti visą eilę medijų studijų programų absolventų, šiandieną dirbančių specialistais Lietuvos spaudos įmonėse.

Antrąją dieną vyko tarptautinė konferencija „Innovations in Publishing, Printing and Multimedia technologies‘2015“, surinkusi ypač gausų būrį dalyvių iš Lietuvos ir užsienio aukštųjų mokyklų, šakinių asociacijų ir verslo partnerių – Latvijos, Baltarusijos, Belgijos, Lenkijos, Rusijos, Italijos, Izraelio mokslo ir verslo pasaulio atstovų. Konferencijoje dalyvavo, skaitė pranešimus ir publikavo straipsnius mokslininkai ir praktikai iš KTU, LSU, ASU, Alytaus kolegijos, Minsko, Varšuvos, Rygos technikos universitetų, Maskvos valstybinio spaudos universiteto ir Kauno kolegijos tyrėjai, partneriai iš UAB „Antalis“, BMK Xerox, Heidelberg Latvija ir kt.

Tarptautinį žinomumą įgavusi konferencija įgauna vis aukštesnį mokslo lygį, o dalyvių skaičius rodo jos pripažinimą tarp Lietuvos ir užsienio partnerių – aukštojo mokslo ir verslo institucijų. Dėkojame visiems dalyviams, kolegoms ir partneriams, taip pat MD katedros studentams, padėjusiems sklandžiai organizuoti konferencijos darbą. Tikimės aktyvaus dalyvavimo ir sekančiais metais.
MD katedros kolektyvas

Daugiau nuotraukų – katedros Facebook puslapyje.