Lietuvos spaudos pramonės apdovanojimai

Paskelbta 16 lapkričio, 2015

Lietuvos spaustuvininkų asociacija kiekvienais metais rengia tradicinius Lietuvos spaudos pramonės apdovanojimus, kurių tikslas – garsinti sėkmingą spaudos įmonių veiklą, inovacijas ir pasiekimus bei šios pramonės šakos žinomumą Lietuvos ir užsienio rinkose.

Šiais metais LISPA renginyje „Lietuvos spaudos pramonės apdovanojimai 2015″, vykusiame LR Vyriausybėje, pirmą kartą buvo įteiktos nominacijos ne tik reikšmingus pasiekimus įvairiose strityse pademonstravusių įmonių atstovams, bet ir geriausiems jauniesiems spaudos pramonės specialistams. Iš keturių absolventams skirtų nominacijų net dvi laimėjo Kauno kolegijos Leidybos ir spaudos technologijų specialybės absolventės, po vieną skirta VGTU ir VDA absolventams.

Nominacijoje „Sumaniausias jaunasis leidybos specialistas 2015″ nugalėtoja pripažinta Sigita Degutienė, šiuo metu dirbanti dizainere Kauno technologijos universiteto spaustuvėje. Rengdama baigiamąjį darbą Sigita sukūrė patrauklų ir funkcionalų Kauno kolegijos Technologijų ir kraštotvarkos fakulteto informacinio leidinio dizainą, sumaketavo leidinį ir parengė jį spaudai.

Nominacijoje „Talentingiausias jaunasis produkto dizaineris 2015″ nugalėtoja pripažinta Virginija Bekešienė. Ji sukūrė interaktyvią pasaką „Pelenius ir pelytė“, kurioje panaudojo ne tik savo pieštas iliustracijas, bet ir įvairias media priemones – garsą, animuotus objektus, įvairius efektus. Autorė pati yra dirbusi pedagoginį darbą, todėl puikiai žinojo, koks produktas gali sudominti vaikus, paskatinti juos skaityti bei tuo pačiu ieškoti įvairių paslėptų žaismingų interaktyvių efektų. Sigitos ir Virginijos baigiamųjų darbų vadovas – Medijų technologijų katedros dėstytojas Virginijus Valčiukas.

Medijų technologijų katedros kolektyvas sveikina absolventes Virginiją.ir Sigitą. Džiugu, kad jų darbai yra pastebėti ir įvertinti Lietuvos spaudos pramonės ir vyriausybės atstovų.