Medijų technologijų specialistams ir studentams – tarptautiniai renginiai

Paskelbta 19 balandžio, 2016

Balandžio 11-16 d. Medijų technologijų katedra kartu su partneriais iš Maskvos valstybinio spaudos universiteto, Varšuvos technologijos universiteto ir Heidelberg Balticum korporacijos organizavo eilę renginių medijų specialistams, dėstytojams ir studentams. Visą savaitę trukę renginiai sukvietė į kolegiją gausų būrį šalies ir tarptautinių partnerių – Lietuvos spaudos ir skaitmeninių medijų įmonių atstovų, mokslininkų iš Kauno technologijos, Vilniaus Gedimino technikos universitetų, Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos, Rusijos ir Ukrainos aukštųjų mokyklų.

Pirmieji šios tarptautinės savaitės renginiai buvo skirti Medijų technologijų katedros studentams ir dėstytojams: programoje Erasmus+ dalyvaujantys Maskvos valstybinio spaudos universiteto mokslininkai doc. Olga Kartasheva ir prof. Jurij Andreev skaitė paskaitas Leidybos ir spaudos technologijų specialybės studentams bei vedė seminarus dėstytojams apie mokslo taikomųjų tyrimų kryptis ir galimybes kompiuterinio vaizdų apdorojimo srityje.

Balandžio 13 d. Medijų technologijų katedros partneriai UAB Heidelberg Balticum kolegijoje organizavo seminarą spaudos įmonių darbuotojams, dėstytojams ir studentams, kuriame pristatė technologijų ir medžiagų inovacijas bei naujas spausdinimo technikos galimybes. UAB Heidelberg Latvija atstovas U. Cerbulis perskaitė pranešimą apie naują požiūrį į spalvų valdymą, pateikė įdomių pavyzdžių iš Latvijos kolegų patirties.

Balandžio 14-15 d. vyko 9-toji tarptautinė medijų specialistų konferencija, skirta mokslo ir taikomųjų tyrimų patirties sklaidai. Pranešimus skaitė Baltarusijos valstybinio technologijos universiteto, Baltarusijos valstybinio Informatikos ir radioelektronikos universiteto, Varšuvos technologijos universiteto (Lenkija), Lvovo spaudos akademijos (Ukraina), Maskvos poligrafijos koledžo, Tulos valstybinio universiteto (Rusija), Latvijos ir Lietuvos aukštųjų mokyklų ir biznio kompanijų atstovai. Su Varšuvos technologijos universiteto Mechanikos ir spaudos instituto direktoriumi prof. J. Petriasvili buvo aptartos tolimesnio bendradarbiavimo perspektyvos kuriant ir rengiantis pradėti realizuoti naują Reklamos technologijų studijų programą Kauno kolegijoje, darbo šios programos studijų komitete uždaviniai bei galimybės naudotis Varšuvos technologijos universitete sukaupta modernia technine baze studentų praktiniam mokymui bei moksliniams tyrimams realizuoti.

Kaip pastebėjo konferencijos partneriai, Medijų specialistų konferencija Kauno kolegijoje tampa regionine ir įgyja vis platesnį žinomumą bei svarbą tarp šios srities studijas realizuojančių institucijų ir rinkos dalyvių.