Reklamos technologijos

Paskelbta 31 gegužės, 2016

Kauno kolegijoje startuoja nauja studijų programa – Reklamos technologijos
Reklamos technologijos – tai studijų programa, skirta asmenims, siekiantiems tapti elektroninės ir materialios grafinės reklamos kūrimo ir gamybos specialistais. Šią specialybę verta rinktis tiems, kuriuos domina reklamos produktų kūrimas, jų dizainas ir publikavimo medijose ir  / ar gaminimo technologijos. Studijuodami išmoks naudoti specialias kompiuterines programas reklamos produktams kurti, gebės sukurti įvairių produktų ir paslaugų vizualizuotą, animuotą, vaizdo ir garso reklamą, publikuoti ją internete, kine ar televizijoje. Be to, išmoks sukurti ir pagaminti spausdintą reklamą žurnalams, prekių ar paslaugų katalogams, įvairiausių produktų pakuotėms, o taip pat – ir išorės bei vidaus patalpų reklamą (įvairius stendus, šviesdėžes ar interjero elementus).

Kuo išskirtinė ši studijų programa?

  • Reklamos technologijų studijų programa apjungia informacines technologijas, grafinį dizainą, kompiuterinę grafiką, pakuotės dizainą ir gamybą bei reklamos produktų spausdinimo technologijas.
  • Būsimų reklamos specialistų studijoms bei praktiniams įgūdžiams lavinti įrengtos modernios auditorijos, laboratorijos ir studijos, aprūpintose šiuolaikine kompiuterine (Mac OS, PC) ir programine, garso, vaizdo, fotografijos ir kita specialia įranga.

Rinka remiasi vadybos arba spaudos technologijų srities praktika, o kvalifikuotų specialistų, išmanančių reklamos gamybą visapusiškai – kol kas nedaug. Reklamos technologijų studijos padės gilinti teorines žinias bei išplės visapusišką suvokimą apie skirtingų reklamos rūšių gamybos technologijas. Absolventai gebės puikiai parengti ne vieną reklamos gamybos projektą nuo idėjos sukūrimo taikant ekonomiškiausią ir technologiškai tinkamiausią reklamos gamybos sprendimą iki medžiagų parinkimo ir produkto gamybos bei realizavimo valdymo.