Lietuvos spaudos pramonė – kultūros ir technologijų tiltas

Paskelbta 19 gruodžio, 2016

Gruodžio 15 d. Vilniuje, LR Vyriausybės rūmuose vyko tradicinis renginys, suburiantis spaudos industrijos atstovus į kasmetinį susitikimą „Lietuvos spaudos pramonės apdovanojimai“. Inovatyviausios, moderniausios, „žaliausios“ ir visos kitos labiausiai nusipelniusios spaustuvės, jų kūrybiškiausi darbuotojai – dizaineriai, technologai, jaunieji specialistai – šiame renginyje apdovanojami už jų pasiekimus. Renginį organizuoja Lietuvos spaustuvininkų asociacija, kasmet sukviečianti būrį šakos darbuotojų, kultūros ir verslo atstovų.

Šiemet sveikindamas susirinkusius kultūros mecenatas Ramūnas Karbauskis pasidžiaugė sėkme pramonės šakos, turinčios gilias šaknis, puoselėjančios kultūrą ir veikiančios šiuolaikinių technologijų erdvėje.

LR prezidentės patarėja kultūrai Marija Dautartaitė perdavė prezidentės padėką už indėlį į saugios Lietuvos kūrimą, už skaitančios Lietuvos puoselėjimą ir paramą kasmetinės akcijos „Knygų kalėdos“ organizatoriams prezidentūroje.

Susirinkusius sveikino LR Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, LR Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Tomas Daukantas. Vyriausybės atstovai džiaugėsi pasiekimais ir linkėjo sėkmės verslui ir aukštosiom mokykloms, ugdančiom jaunus specialistus šiai svarbiai technologijų ir kultūros jungčiai.

Renginyje dalyvavo Kauno technologijos universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Vilniaus dailės akademijos atstovai. Kauno kolegijai atstovavo Medijų technologijų katedros dėstytojai Daiva Sajek ir Virginijus Valčiukas bei Leidybos ir spaudos technologijų studijų programos studentai.