WordCamp Jyväskylä

Paskelbta 15 vasario, 2018

Vasario 9 d. Suomijos mieste Jyväskylä vyko WordPress turinio valdymo sistemos naudotojų konferencija WordCamp. Šioje konferencijoje dalyvavo ir pranešimą skaitė Medijų technologijų katedros dėstytojas Arūnas Liuiza.

WordCamp – tai WordPress fondo prižiūrimas renginių ciklas skirtas WordPress turinio valdymo sistemos naudotojų benduomenėms tam tikruose regionuose. Iš viso per metus įvyksta daugiau nei 100 „WordCamp“ renginių visame pasaulyje. „WordCamp Jyväskylä“ renginyje dalyvavo apie 100 žmonių, dauguma iš Suomijos, tačiau taip pat buvo svečių iš Švedijos, Lietuvos, Jungtinės Karalystės ir kt.

WordCamp Jyväskylä programoje dominavo techniniai pranešimai, orientuoti į su WordPress dirbančius programuotojus. Kompanijos „Seravo“ kvietimu renginyje dalyvavęs Arūnas Liuiza pristatė programuotojams skirtą įrankį „Deployer“, kuris padeda paprasčiau publikuoti įskiepius iš GitHub versijų kontrolės sistemos į WordPress.org įskiepių katalogą. Šis įrankis, kurį A. Liuiza vysto jau keletą metų, sulaukė didelio WordPress įskiepių kūrėjų susidomėjimo.