Meksikiečių kilmės filmų kūrėjo paskaitos

Paskelbta 28 vasario, 2018

Praėjusią savaitę Kauno kolegijoje lankėsi ​profesionalus filmų kūrėjas Roberto Valdes Tena. Jis Technologijų fakulteto multimedijos technologijų, grafinių technologijų ir reklamos technologijų studijų programų studentams vedė paskaitas kūrybiškumo, grafinio dizaino ir filmų kūrimo temomis.

R.Valdes yra meksikiečių kilmės filmų kūrėjas, studijas baigęs visame pasaulyje žinomoje Niujorko filmų akademijoje, kuri glaudžiai bendradarbiauja su „Universal“ ir „Warner Bros“ kino studijomis. Su savo darbais Roberto yra dalyvavęs tarptautiniuose kino festivaliuose Ispanijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Kanadoje, Kinijoje ir kitose šalyse bei pelnęs ne vieną apdovanojimą.

Šiuo metu Italijoje gyvenantis Roberto Valdes kolegijos studentams vedė teorinius ir praktinius užsiėmimus, studentai taip pat turėjo galimybę susipažinti su paties filmų kūrėjo darbais (Algien, kt.). Šios paskaitos buvo integrali studijų dalykų „Grafinis dizainas“, „Video ir audio technologijos“ bei „Kūrybiškas problemų sprendimas“ dalis.

Kaip teigia vizitą inicijavusi Medijų technologijų katedros dėstytoja dr. Irma Spūdytė, profesionalaus filmų kūrėjo paskaitos sudarė sąlygas studentams iš pirmų lūpų išgirsti apie tai, kaip gimsta filmo idėja, rašomi scenarijai, ieškoma netradicinių sprendimų filmo scenų filmavimui.