Vilniaus knygų mugė

Paskelbta 29 vasario, 2016

Šių metų vasario 25-28 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyko „Vilniaus knygų mugė 2016“. Knygų mugės tikslas – neatrastiems personažams sutikti savo autorių.

Tradiciškai mugės lankytojams buvo pristatyti naujausi Kauno kolegijos Leidybos centre atspausdinti leidiniai. Knygų ekspozicija buvo įrengta jungtiniame Lietuvos akademinių leidyklų asociacijos (LALA) stende. Kauno kolegijai stende atstovavo leidybos ir spaudos technologijų studijų programos antrakursės Odeta Autukaitė ir Ieva Brenciūtė.

Vasario 26 dieną jau septynioliktąjį kartą vykstančioje knygų mugėje apsilankė ir multimedijos bei leidybos ir spaudos technologijas studijuojantys Kauno kolegijos studentai. Būsimieji technologai ne tik susipažino su leidybos naujovėmis, įsigijo naujausių specialybės leidinių, bet ir bendravo su knygų autoriais, knygų kūrėjais ir iliustruotojais iš Lietuvos bei užsienio, dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse bei neformalioje mugės erdvėje apžiūrėjo senąsias knygas.

Jie turėjo galimybę pamatyti ir aptarti meninio apipavidalinimo ir poligrafinio atlikimo požiūriu geriausias 2015 metų knygas – Knygos meno konkurso nugalėtojas. Studentai taip pat stebėjo patriotinių premijų teikimo ceremoniją.

Renginyje „Vilniaus knygų mugė 2016“ dalyvavo ir kitų kolegijos fakultetų studentai.